Новини

Йордан Цонев, ДПС: Ще бъдем конструктивна опозиция

Днес е важен ден не само за Нaродното събрание, но и за България. Българското НС е призвано да избере новия състав на Министерски съвет. Това е важен ден не само за НС, но и за България. Ние сме добронамерени и искаме този проект а успее. Това каза Йордан Цонев от ДПС по време на изказване от парламентарната трибуна по време на дебат за избора на министъ-председател.

Според него, не трябва да се отрича всичко, което е постигнато от предишното правителство.

„Така започнаха управлението си и ГЕРБ. Тогава Симеон Дянков говореше за над 2 млрд договори, които са сключени и забележете къде - отново в АПИ. Правителството на ГЕРБ дойде през 2009 , като отричаше всичко преди тях. Но се оказа, че това е най-продуктивният период за България“, припомни още той.

Според Цонев, ДПС ще повярва на новото управление, когато види реални дела от тяхна страна.

„Един министър-председател от успешния период на страната получи награда от Световната банка. Но той беше разпъван от определени медии, а най-слабият финансов министър Симеон Дянков беше постоянно хвален от тези медии“, посочи още той.

Цонев отново подчерта, че ДПС няма да подкрепи кабинета, но ще подкрепя всичко добро и ще е противник на всичко негативно и ще бъде конструктивна опозиция. „Докато вие получавахте образованието си в чужбина, поколения български политици - Иван Костов, д-р Желев, Симеон Сакскобургготски, Георги Първанов насочиха страната ни към евро-атлантическата й ориентация. Ще се радваме на вашите успехи, защото това ще е успех за България“, каза още той.