Новини

Томислав Дончев, ГЕРБ-СДС: Обещахте всичко на българите и това е грешка. Моят опит показва, че когато обещаеш всичко, от теб ще искат два пъти повече

Обещахте всичко на българите и това е грешка. На първо място днес трябва да ви пожелая успех. И аз искам българското правителство да се справи и България да се развива. Това каза Томислав Дончев, депутат от ГЕРБ-СДС от трибуната в Народното събрание по време на дебат за избора на министър-председател и кабинет.

„Обещавам да помагам, ще посочвам всяка грешка, ще предлагам алтернативи, защото най-тежката болест е загубата с реалността“, каза Дончев.

Според него, коалицията не се базира на сходни цели, не се базира на идеологически сходства. „Ако има спояващ елемент, това е омразата, защото вие всички не харесвате някой друг. Това е достатъчно да формирате правителство, но това ще бъде ли достатъчно да управлявате добре?“, запита той. Според Дончев, разделянето на държавните структури, за да напаснат на коалиционните партньори е грешка.

„Нормално е да искате да овладеете държавния апарат. Притеснително е желанието българската държава да се преоснове за 4 път. Обещахте всичко на българите и това е грешка. Моят опит показва, че когато обещаеш всичко, от теб ще искат два пъти по всичко“, посочи Дончев. „Вие ще управлявате сложна коалиция. Разминаванията и конфронтацията са неизбежни. Ако има слаби министри, това няма да е проблем на партиите, а на премиера“, подчерта Дончев.