Новини

На среща при премиера Кирил Петков ще се обсъди защо има неусвоени средства по националната програма за изграждане на детски градини, съобщи Лена Бориславова

Беше взето решение да бъде проведена съвместна среща с кмета на София Йорданка Фандъкова и министъра на образованието Николай Денков, която да се състои при премиера Кирил Петков, и на която да бъде обсъдено защо има неусвоени средства по националната програма за изграждане на детски градини и училища. Това обяви Лена Бориславова, началник на политическия кабинет на Кирил Петков, пред журналисти днес след края на заседанието на правителството.
Борислвова каза, че на заседанието днес е докладвано за неусвоени средства по програмата. Необходимо е да се изясни каква е причината средствата да не бъдат усвоени, при положение, че сме изправени пред сериозен недостиг на места в детските градини и ясли в София, посочи началникът на кабинета. Тя изрази надежда по време на тази обща среща да бъдат предприети положителни стъпки, така че с по-бързи темпове да започне изграждането на детски градини.