Новини

Българска браншова асоциация „Пътна безопасност“ със седмично предаване „Визия 0“ в YouTube

Водена от основните си цели, Българска браншова асоциация „Пътна безопасност“ е продуцент на предаването „Визия 0“ – профилиран формат с обществено полезен характер, посветен на безопасността на пътната инфраструктура.

Основната цел на предаването е да предоставя на гражданите информация за опасностите в движението по пътищата, тяхното идентифициране и преодоляване. Форматът се излъчва в социалната платформа www.youtube.com и ежеседмично публикува нови епизоди, както и други интригуващи видеоматериали.

Във всеки нов епизод "Визия 0" зрителите могат да чуят експертното мнение на представители на институции и неправителствени организации, фирми, занимаващи се с пътна безопасност. Предаването засяга и интересни теми, свързани с управлението на моторно превозно средство при сложни условия, оказването на медицинска помощ при пътнотранспортни произшествия, устойчивост на автомобила, проблеми, свързани със законодателството и други. 

Авторите на предаването планират всеки вторник в канала на "Визия 0" да се публикуват любопитни видеа, свързани с иновации в автомобилната индустрия и пътното строителство, нарушения в правилата за движение, пътнотранспортни произшествия и др. В четвъртък в рубриката "Коментарът на експерта" инж. Алекси Кесяков, доказан експерт по безопасност на движението по пътищата, ще говори за актуални теми и проблеми, насочени към пътната безопасност.

Екипът на предаването е обединен от основната цел на „Визия 0“ - в най-близко бъдеще да се намалят и сведат до 0 загиналите при пътнотранспортни произшествия. За да бъдат максимално ефективни предаванията и за да ви държат информирани по актуални теми, засягащи цялото ни общество, Ви призоваваме да разпространявате епизодите сред своите колеги и приятели.

"Безопасността на пътната инфраструктура е споделена отговорност и за да се справим с нея и да работим за нейното подобряване и намаляване на жертвите от пътнотранспортни произшествия, ние трябва да бъдем обединени и да работим усилено в тази посока. Ежедневно по пътищата на нашата страна се случват безброй трагедии, при които български граждани губят безвъзвратно баща, майка, дете, съпруг, роднина, приятел, колега или съсед. Всички сме наясно, че тази война по пътищата не е приемлива и трябва да бъде прекратена. Проблемът, свързан с пътната безопасност, е многопластов и за да бъде прекратен трябва да работим усилено, да бъдем обединени както ние, обикновените граждани, така и отговорните институции", споделят авторите на предаването.

Абонирайте се за канала тук - https://bit.ly/3Gu9so3

Ако искате да бъдат засегнати конкретни теми, поканени определени лица, включен интересен материал или да споделите Вашите идеи, можете да се свържете с екипа на "Визия 0" на e-mail адрес: tv.vision.zero@gmail.com