Новини

СОС прие отчет и одобри плана за 2022 г. на фондацията "София - Европейска столица на спорта"

Столичният общински съвет /СОС/ на днешното си онлайн заседание прие отчет и одобри плана за 2022 г. на фондацията "София - Европейска столица на спорта", съобщиха от пресцентъра на съвета.
През отминаващата година, за втори пореден сезон екипът на фондацията проведе дейността си в условията на противоепидемични мерки. Този път, благодарение на опита и новаторските практики, въведени и утвърдени още от миналата пролет, активностите бяха организирани по начин, който позволи участници, зрители и гости да не са затруднени в съпричастността си към събитията, посочват от СОС.
"Разпространението на COVID-19 засегна много сериозно спорта, и най-вече организацията на масови събития, каквито са повечето в годишната програма на фондацията. Още миналата година "София - Европейска столица на спорта" стана първата, установила модел за провеждане на спортни прояви в обстановката на здравни мерки, и ние сме им благодарни, че дадоха възможност на софиянци и гостите на столицата да не се лишават от активности и преживявания в това трудно време", посочи по време на заседанието председателят на СОС и на УС на фондацията Георги Георгиев.
Голям интерес предизвикаха вече получилите голяма популярност прояви - Витоша зимен фест, Витоша семеен фест, Велошествието на София, Споделени игри на Витоша, Ърбан зоната през април, Витоша летен фест, София ърбан зона спорт през септември, НДК 360, Коледните фестивали и др. Сред най-масовите събития отново бяха Софийският маратон, Обиколката на Витоша (Витоша 100), Run2Gether, Изкачване на Витоша и др. Продължаваме да възстановяване градските и ученическите първенства на София, както и да подпомагаме домакинствата на световните и европейските първенства и турнири, посочи Георгиев.