Новини

Принципни проблеми и частни казуси поставиха първите приети от вицепремиера Гроздан Караджов граждани

Принципни проблеми и частни казуси поставиха първите 12 граждани, които бяха приети от вицепремиера и министър на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов, от близо 100 записали се досега, съобщиха от пресцентъра на МРРБ.
На проведените в първия приемен ден на заместник министър-председателя срещи бяха предложени конкретни законодателни промени, свързани със строителството, в рамките на политиките, които води Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Пред техните автори вицепремиерът Караджов посочи, че ги намира за логични и справедливи и затова тези предложения ще стигнат до работните групи, които изготвят промените в Закона за устройство на територията.
Жители на Кладница поставиха и проблема със състоянието на пътя Рударци – Кладница и срока за завършване на започналия там ремонт. В момента те ползват обходен път, който също не е в добро състояние. За обекта ще бъде изискана информация за изпълненото до момента от Агенция „Пътна инфраструктура“ и ангажимент за срок на завършване на обекта, която ще бъде оповестена.
Част от приетите от вицепремиера граждани представиха казуси от личен характер, свързани с работата на общински служби за отразяване на имотни въпроси, връзката с кадастъра и грешки, допуснати при нанасяне на имотите. По проблемите, които не са от съдебно естество, ще бъде взето отношение и ще се възложи проверка от Агенцията по геодезия, картография и кадастър, докато все още е на разпореждане към МРРБ.
Приемните дни на заместник министър-председателя и регионален министър Гроздан Караджов ще бъдат ежеседмични. Предвид предстоящите коледни и новогодишни празници следващите приемни дни ще бъдат на 23.12.2021 г. и 30.12.2021 г. (четвъртък) от 14.00 часа до 19.00 часа. Гражданите, които ще бъдат приети на тях, ще бъдат поканени лично.
Предстоящите срещи ще могат да се провеждат и онлайн, като в този случай при уговаряне на ден и час гражданите, които изберат този вариант, ще трябва да посочат платформата, която ще бъде използвана.
В случай, че срещите ще се провеждат лично, влизането в сградата на МРРБ ще става само срещу лична карта, сертификат за преболедуване на Covid-19 или ваксиниране, а при липса на такъв министерството е осигурило бързи тестове, които да бъдат направени на място.