Новини

Публично обсъждане на проект за интегриран градски транспорт на Плевен

Публично представяне и обсъждане на Проекта за интегриран градски транспорт на Плевен се състоя в зала „Гена Димитрова” на 19 август. Модернизирането на градския транспорт на Плевен е част от проекта „Интегриран градски транспорт в седемте големи града” и се реализира по мярка "Устойчив градски транспорт" на ОП "Регионално развитие" на Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

Презентацията бе подготвена от консултанти на ЕКОРИС 2010 – избрания изпълнител за разработване на пакета документи, насочени към модернизация и развитие на устойчив градски транспорт в град Плевен. Основната цел на проекта е формулирането на мерки за подобряване на обществения транспорт в града.

За нейното изпълнение са обособени конкретни компоненти, които включват: създаване система за управление на градския транспорт; изграждане на ново тролейбусно депо; разширяване и оптимизиране на тролейбусната мрежа; реконструкции и подобрения на контактната мрежа; интелигентна система за управление на транспорта; велоалеи; безопасност на движението; програма за развитие.

Очакваната стойност на целия проект, включваща и собствения принос на Община Плевен, е около 12.5 милиона евро /без ДДС/.

При откриването Кметът Найден Зеленогорски подчерта, че инфраструктурата и градският транспорт винаги са били от изключително значение за екипа на Община Плевен. Разчитаме след изпълнението на проекта съгражданите ни да ползват висококачествена услуга на поносима цена, допълни още той.

Община Плевен