Новини

Президентът Румен Радев обяви, че КСНС по темата за Република Северна Македония ще бъде свикан в първата половина на януари

Консултативен съвет за национална сигурност /КСНС/ по темата за Република Северна Македония ще бъде свикан в първата половина на януари. Това каза президентът Румен Радев пред журналисти, след церемонията, на която Централната избирателна комисия връчи удостоверенията на избраните за президент и вицепрезидент на България.
Важно е да има становище на този политически орган, в който и партиите да имат ясна консолидация какво трябва да се направи, така че да ускорим процеса за интеграция на Република Северна Македония в ЕС, но при отчитане и спазване на българския национален интерес, коментира Радев.
Той очерта като основни приоритети в работата си и през втория си мандат укрепване на държавността, повече справедливост, повече законност, отстояване на националните интереси, създаване на всички необходими условия и подкрепа на институциите в тяхната работа, така че България да се развива като просперираща модерна европейска държава.