Новини

Нов паркинг и парк в Казанлък, ремонти тръгват в центъра на града

Празното пространство на ул. „Д-р Стамболски”, в отсечката между ул. „Цар Иван Шишман” и автогарата в Казанлък, се превърна в прекрасен парк със зелена и цветна растителност и паркинг за 20 автомобила. Изградени са пешеходни пътеки, а скоро ще бъдат поставени пейки за отдих на живеещите в близост хора, както и на преминаващите в посока автогарата и ж.п. гарата. Пространството, което заема площ от близо 1.5 дка, има собствен водоизточник за напояване на зелените площи и осветление. На 23 август кметът Стефан Дамянов представи направеното тук пред журналисти  като сподели, че съоръжението е създадено в съответствие с желанията на живеещите в квартала граждани. Кметът добави, че по този начин Община Казанлък осъществява т.нар малка политика, т.е.политиката, съобразена с потребностите на отделния квартал и на хората в него.

Пространството е изградено със собствени средства на Община Казанлък. Паркингът и пешеходните алеи са построени от специалистите, работещи в звено „Други дейности по строителството” към Община Казанлък, а парковото пространство е оформено изцяло от работещите в звено ССТТБО – направление „Озеленяване”. Тук са работили и хора по повременната заетост. Не са ангажирани външни фирми за нито една дейност и не е похарчена нито една стотинка на данъкоплатеца – всичко е със собствени сили и средства, категорични са от звено ССТТБО.

В централната градска част на Казанлък започна и  изграждането на паркинг и зелени площи. Мястото е точно в междублоковото пространство зад кино „Искра” – северно от ул. „Ген. Скобелев”, между улиците „Ген. Гурко” и „Д-р Баев”. Съгласно проекта на Община Казанлък тук ще бъде изграден в два етапа паркинг за 100 автомобила и ще бъдат оформени зелени площи с цветни лехи. Площта на паркинга е 1.6 дка, а общата площ на обновената градска част е 2.5 дка.  Ще се оформят две улици в посока вход-изход. И тук паркингът и зелените площи са съобразени с желанията на гражданите, подчерта кметът Стефан Дамянов, и допълни, че това също е в съответствие с политиката за обновяване,  ремонт и облагородяване на отделните квартали, която ще бъде една от водещите политики в бъдещото управление на Община Казанлък. Строителните дейности ще бъдат изпълнени на два етапа от звено „Други дейности по строителството” към Община Казанлък, като срокът за първия етап е краят на септември. Кметът Стефан Дамянов изрази своето задоволство от бързата и качествена работа на звеното с ръководител Веселин Пеев и ги награди със сумата от 500 лв.