Новини

Чехия въвежда задължителен PCR тест за пристигащите в страната

Чехия въвежда задължителен PCR тест за пристигащите в страната, съобщиха от пресслужбата на Министерството на външните работи /МВнР/. Изискването се въвежда от 27 декември 2021 г. Тестът трябва да бъде направен до 72 часа преди влизане в Чешката република, като новото изискване няма да се прилага при пътници, които са си поставили бустерна доза ваксина против COVID-19, допълниха от пресслужбата..
От българското посолство в Прага уточняват, че за деца под 12 години не се прилагат каквито и да е ограничителни мерки.
Остава изискването за попълване на електронен формуляр на пътуващия и представянето на документа при поискване на граничния пункт. Формулярът може да бъде открит на интернет адрес: https://plf.uzis.cz/.
Подробна информация за правилата за влизане в Чешката република и изключенията от тях е публикувана на интернет страницата на МВнР в рубриката "Коронавирусът - как да пътуваме"
При необходимост от съдействие българските граждани могат да се обръщат към българското посолство в Прага на следните телефонни номера: +420 222 212 011; +420 222 211 258, както и на дежурен телефон в извънработно време: +420 774 790 991. Сигнали може да се подават и на имейл адреса на посолството: Embassy.Prague@mfa.bg.