Новини

Вицепремиерът Гроздан Караджов: Размотаване между институциите и нерешени с години проблеми – така може да се обобщи вторият ми приемен ден за граждани

Размотаване между институциите и нерешени с години проблеми – така може да се обобщи вторият ми приемен ден за граждани. Вчера се срещнах с още 12 граждани. Хората дойдоха от Ловеч, Сандански, Берковица, София. Tова сподели във "Фейсбук" вицепремиерът и министър на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов.

"За съжаление, част от поставените частни казуси не са изцяло в правомощията на министъра на регионалното развитие и благоустройството, а на местната власт и съда. Като например липсата на канализация в столични райони, постройки, за чиято законност отговарят общините. Хората са обезверени, защото с години търсят правата си без резултат.
И този път гражданите насочиха вниманието ми към необходимостта от промени в различни нормативни документи като например законите за етажната собственост, за устройство на територията", пише още той
 
"Всеки един от казусите ще бъде обстойно разгледан от експертите в министерството на регионалното развитие и благоустройството и подчинените му структури. Гражданите ще получат отговор и той няма да е формален. Следващият ми приемен ден се измества за 8 януари 2022 г. заради насрочено за четвъртък, 30 декември, заседание на кабинета и предстоящите новогодишни празници. През новата година приемният ми ден ще бъде всяка седмица и ще се срещам със записалите се над 100 души досега по график по реда на заявките", посочва вицепремиерът.