Новини

Нейнски: Ще видим дали партиите в коалицията си представят промяната по един и същ начин

„Най-голямото притеснение за мен е дали партиите, членки на новата коалиция, си представят промяната по един и същ начин. Всички избори се правят с някаква надежда, с очакване за по-добро. Думата промяна обаче има различно значение. Тепърва предстои да видим как ще се развие политическата и икономическата ситуация у нас. Най-важното в момента е да се види как новото правителство ще се справи с големите геостратегически задачи, които предстоят на страната ни". Това заяви в студиото на „Здравей, България" Надежда Нейнски, бивш външен министър на държавата.

По думите й мнозинството се е съставило с желанието да разруши стария модел на управление, но тепърва ще видим какви реформи ще се приложат.

Тя коментира и казуса със Северна Македония.

„Между България и Северна Македония  има двустранен договор, рамкова позиция и решение на парламента. Двете държави, каквото са могли да постигнат заедно, са го направили. ЕС трябва да се превърне в гарант, че този документ ще бъде изпълняван, защото взаимните обвинения между страните, е че това не се случва”, обясни Нейнски.

На въпрос трябва ли да има натовски сили у нас, бившият външен министър коментира следното:

„Нашето членство в НАТО беше съзнателен избор, който получи огромна подкрепа. Изпълнението на договора трябва да е от всички страни членки".

Cross.bg