Новини

Имунизират срещу Covid-19 в пунктове в столицата и още 15 области

В първия работен ден след почивните дни за Коледа имунизации срещу коронавирус ще се извършват във ваксинационни пунктове в столицата и още 15 области - Видин, Търговище, Пазарджик, Русе, Стара Загора, Хасково, Перник, Кърджали, Бургас, Варна, Монтана Сливен, Габрово, Ловеч.

В област Плевен ваксини срещу Covid-19 ще се поставят от днес до 31 декември в 11 имунизационни кабинета. Започва и ваксинирането на деца от 5 до 11 години.

В трите последни дни на годината в Плевен ще работят кабинети за имунизация във всички болници, както и в РЗИ. Часовете и датите могат да се видят на страницата на РЗИ-Плевен.

В региона имунизация ще има в болничните заведения на Червен бряг, Левски, Белене, Кнежа и Гулянци.

На 30 декември, четвъртък, ще бъдат поставяни ваксини и на деца на възраст от пет до 11 години. Имунизацията ще бъде в ДКЦ „Авис Медика“ на ул. „Коста Хаджипакев“ от 10.00 до 12.00 ч. От РЗИ напомнят, че с цел по-стриктно планиране на дозите е важно родителите да уточнят деня и часа на своето дете.

Областната болница „Д-р Стефан Черкезов“ във Велико Търново отново организира зелен коридор за ваксинация на деца от 5 до 11-годишна възраст.

Имунизационният център в областната болница във Велико Търново първи в страната започна поставянето на детските ваксини срещу коронавируса. Днес кабинетът в поликлиничното крило на лечебното заведение отново ще ваксинира деца от 14 до 15 часа.