Новини

Корнелия Нинова се отчете за свършеното във властта

В последния ден на годината вицепремиерът, министър на икономиката и индустрията и лидер на БСП Корнелия Нинова се отчете за свършеното във властта.

„Приехме 10 ключови решения за милиони българи на последните две заседания на правителството“, написа тя, посочвайки, че целта е българските граждани и бизнеса „да почувстват, че няма да бъдат оставени сами в кризата“.

Сред предприетите мерки са компенсации за високите цени на електрическата енергия  и природния газ за крайните небитови потребители в размер на 450 млн. лв. и  компенсация на операторите на електропреносната и електроразпределителните мрежи заради мораториума в размер на 410 млн. лв.

Нинова напомня, че са взети решения за стипендии на деца с изявени дарби от училищата по изкуствата и културата и общински училища, за ремонт на студентски общежития и финансова подкрепа за родители, които остават вкъщи, за да гледат децата си заради Covid епидемията.

Мярката 60/40 е продължена, за да се запазят 70 000 работни места, медиците на първа линия ще получават ежемесечно допълнително възнаграждение от 1000 лв. нетно.

60 лева добавки към пенсиите и преизчисляване с по-висок коефициент за всяка прослужена година допълват действията на правителството.

„Парите, които се разходват, са събрани от хората и е справедливо да се върнат при тях. В такива кризи те трябва да усетят подкрепата на държавата“, завършва Нинова.