Новини

Бойко Борисов: Българите обедняват и бизнесите фалират, искаме спешни и адекватни мерки за овладяване на инфлацията

"Българите обедняват и бизнесите фалират, искаме спешни и адекватни мерки за овладяване на галопиращата инфлация", заявиха на пресконференция от ПП ГЕРБ, предаде БТА.

"Ако имам някакъв упрек към колегите е не, че играят шах, а че времето на пиара мина. Вече близо година управляват и няма как докато са били министри да не са виждали тези числа и да не са направили подходящите мерки, така както правехме ние. Но 9 млрд. за декември, да остане скрито за обществото и медиите да не питат. Това са рекордни разходи, а в същото време около 3 млрд. са по доверителни сметки“, заяви Борисов и припомни, че и те са го правили, но по 1 млрд. за програмата за саниране и то малките фирмите. Парите за строителство също, за да може да са спокойни да си купуват евтини материали", сподели лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов. 

„След приказките си по нас тези хора няма да построят нищо, в момента при тази цена на метала няма никой да строи. Затова и велоалея няма да направят. Защото всички ние ще питаме защо спряха евтините договори. Продължаваме да сме единствени без план за възстановяване, имаха достатъчно време.“, обясни още той.