Новини

Вицепремиерът Гроздан Караджов: Народоното събрание трябва да се произнесе по казуса със строежа на АМ "Хемус" и да укаже начина, по който да продължи дейността

Народоното събрание трябва да се произнесе по казуса със строежа на АМ "Хемус" и да укаже начина, по който да продължи дейността. Това каза вицепремиерът и министър на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов в студиото на БНТ.

"Ако искаме да разплетем целия този казус докрай, тоест и 9-те отсчеки от АМ "Хемус" да се направят докрай, без решение на Народното събрание или дори закон, няма да се справим", заяви Гроздан Караджов.

Той сподели, че няма как да бъдат накарани работещите в "Автомагистрали" ЕАД, управителния съвет, Агенция "Пътна инфраструктура" или той като министър, да продължат да подписват документи, с които по думите му "по магичен начин" доставките и наемът на строителна техника се превръщат в извършени участъци от автомагистрала.

Вицепремиерът подчерта още, че  Законът за обществените поръчки ще се спазва стриктно. Той каза, че няма просрочия за разплащане по договори. По тези аз текущ ремонт и поддръжка срокът за разплащане е удължен до 30 юни.

Гроздан Караджов коментира също така, че няма сериозни забележки по поддържането на пътищата откакто заема министерския пост.