Новини

Премиерът Кирил Петков се срещна с председателя на Конституционния съд Павлина Панова

Министър-председателят Кирил Петков проведе среща с председателя на Конституционния съд Павлина Панова. В рамките на разговора им в Министерския съвет двамата обсъдиха теми от областта на върховенството на закона и значението на ефективната и прозрачна работа на институциите в интерес на българските граждани. 

Премиерът Петков изтъкна сериозните действия на кабинета, целящи България да стане успешен модел за борба с корупцията и също така да бъде възстановено доверието на българските граждани в институциите и законността. Министър-председателят изрази увереност, че с безспорния си професионализъм и авторитет Павлина Панова на свой ред ще допринесе значително за върховенството на правото и ще гарантира прецизната и обективна работа на Конституционния съд при тълкуването и защитаването на основния закон на България. 

От своя страна председателят на Конституционния съд Павлина Панова поздрави министър-председателя и ръководеното от него правителство за управленските приоритети и пожела успех на премиера във високоотговорната му мисия.