Новини

Инж. Бисер Йорданов, АПИ: През 2024 г. отсечката от Мездра до Ботевград и пътните възли могат да бъдат изпълнени

Участък от пътя Видин-Ботевград от краят на обхода на Монтана до началото на обход на Враца е в начален етап. Трасето се намира до склад за взривни материали. Трябва да се тръгне от нулата. Може да се очаква да до 2027 г. да е готова цялата документация. Това стана ясно по време на работна среща при вицепремиера и министър на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов.

"Обходът на Враца съществува и трябва да се разшири. Предстои възлагане на поръчка за подготовка на проект. Тук може също да се очаква 2027 г. да е готова документацията. Частта Враца-Мездра е в етап на подготовка на технически проект за ремонт на съществуващо трасе. Може да е изпълнено до 2025 г.", сподели инж. Бисер Йорданов от АПИ.

"Последният участък Мездра-Ботевград е в етап на строителство. Това са 33 км, първите 13 от тях са изпълнени на 25%, а при другата- 20%. Общините Мездра и Ботевград изразяват несъгласие по отношение на пресичането на скоростния път и второстепенните пътища. Наложило се е проектиране на 5 пътни възела на две нива, които са в процедура на изготвяне на ПУП. Около 1 година ще продължи отчуждаването. Чисто реалистично през 2024 г. отсечката от Мездра до Ботевград и пътните възли могат да бъдат изпълнени", сподели още той.