Новини

Вицепремиерът Гроздан Караджов: АПИ ще се се отнесе отговорно към поетите ангажименти и ще проведе нова обществена поръчка за изграждане на шумоизолиращи съоръжения в с. Чурек.

"Като министър на регионалното развитие и благоустройството за мен е важен животът на хората и те да живеят в добра среда. Относно въпросът оправен към мен за с. Чурек мога да кажа, че още през юни 2020 г. Агенция "Пътна инфраструктура" е обявила обществена поръчка за изграждане на шумоизолиращи съоръжения в населенето място в близост до пътни участъци от републиканската мрежа. За съжалание за тази обособена позиция не се е появил кандидат и не са подадени оферти. Това е и единствената причина АПИ да не е сключила договор тази шумозащитна преграда все още да не е поставена там", това заяви вицепремиерът и министър на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов по време на парламентарен контрол в Народното събрание на въпрос от депутат.

"За плана си до края на 2021 г. АПИ е имал включена в дейността си да проведе нова поръчка, но възлагането е отложено за началото на 2022 г. Аз нямам представа за причината за това нецелесъобразно решение. АПИ ще се се отнесе отговорно към поетите ангажименти и ще проведе нова обществена поръчка за с. Чурек.", поясни той.