Новини

На 27 януари в Габрово ще се проведе дискусия за бъдещето на проекта за тунел под Шипка

На 27 януари в Габрово ще се проведе дискусия за бъдещето на проекта за тунел под Шипка, в която участие ще вземе вицепремиерът и министърът на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов.

По-рано този месец кметът на Габрово Таня Христова и председателят на Общински съвет Габрово Климент Кунев поканиха  заместник министър-председателя и министър на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов и Борислав Сандов, заместник министър-председател по климатични политики и министър на околната среда и водите, на дискусия за бъдещето на проекта за изграждане на тунел под връх Шипка, която да се проведе в рамките на заседанието на местния парламент на 27.01.2022 г.

В поканата посочват, че ще запознаят на терен министрите с изградената вече довеждаща мащабна инфраструктура по Проект „Обход на гр. Габрово”, чиято последна фаза трябва да бъде строителството на тунела под Шипка.

Във връзка с епидемичната обстановка в града и невъзможността за свободен достъп до заседанието, гражданите, които желаят, могат да зададат към министър Караджов въпроси по темата за тунела под Шипка чрез линка https://forms.gabrovo.bg/tunnel/ до 25 януари.  

Заседанията на Обс Габрово се излъчват в реално време в сайта на Община Габрово и на адрес https://gabrovo.bg/cameras/zalaV.html