Новини

Инж. Георги Шопов: Не може един бранш да работи с такава нормативна база

Всеки 15 гражданин на България издържа себе си и семейството от строителство. Не може един бранш да работи с такава нормативна база. Това заяви  инж. Георги Шопов, председател на УС на Националната асоциация на строителните предприемачи по време на заседание на Комисия по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление в Народното събрание.

„Законът за устройство на територията е променян 108 пъти. Той не работи и трябва да бъде променен. По цял свят в момента на производителите и производчиците се гледа с добро око, благодарение на тяхното желание да са полезни на обществото, създавайки работни места. За съжалание при нас е обратното и на нас се гледа като на врагове на обществото и това трябва да се промени. Това може да стане само, ако нормативната база е чиста и ясна“, поясни той.

„Вие имате шанс на направите тази промяна. Нека да променим законите, за да стане браншът по-ефективен. Ние искаме да сме активна страна по дискусиите и предложенията за промяна на нормативната база“, каза още Шопов.