Новини

Иван Топчийски, председател на съвета на директорите на „Булгаргаз“: Много е важно да се оптимизира миксът на природен газ като ценово предложение към регулатора

„Много е важно да се оптимизира миксът на природен газ като ценово предложение към регулатора. Да се оптимизира като се използва наличното количество в газовото хранилище, доставките на азерски газ и доставките от „Газпром“. Дори да приемем, че количествата са такива, каквито са, също може да направи голяма разлика за крайния потребител, защото имаме и регулиран пазар, имаме и пазар, който е свободен“. Tова заяви новият председател на съвета на директорите на „Булгаргаз“ Иван Топчийски в ефира на bTV.

По думите няма значение дали старото ръководство е щяло да бъде освободено в петък или в понеделник, а какво ще се прави занапред.

Топчийски посочи, че не се е запознал със заключенията на проверката на БЕХ, която доведе до освобождаването на предишното ръководство, нито знаен какво е установено при акцията на ДАНС в газовото дружество.