Новини

Софийска вода: Монтиране на два спирателни крана налага спиране на водоподаването в част от ж.к. „Младост“

На 01. 02 (вторник) предстои прекъсване на водоснабдяването в някои части на ж.к. „Младост“, поради изпълнение на етап от реконструкция на стратегическо съоръжение, осигуряващо водоснабдяването на ж.к. „Младост“, ж.к. „Горубляне“, кв. „Полигона“, кв. „Дървеница“ и кв. „Мусагеница“, както и на прилежащите територии на „Цариградско шосе“, между бул. „Г.М. Димитров“ и бул. „Копенхаген“.

На този етап ще бъдат монтирани два спирателни крана, което налага спирането на водата в „Младост“ 2, 3 и 4, както и м. Детски град - района между ул. „Самоковско шосе“, ул. „Синя светлина“, ул. „Асен Киселинчев“, ул. „Синаница“, ул. „Хитър Петър“, жк. „София Вилидж“.

Планираните строително-монтажни дейности във вторник са част от мащабна реконструкция на водопроводната мрежа. Целта е поетапно цялата водопроводна връзка, намираща се на „Околовръстен път“, да бъде изградена по нов начин, така че да се елиминира възможността за възникване на аварии в бъдеще и да се повишат възможностите на системата за използване на алтернативни схеми на водоснабдяване.

„Реконструкцията на тази връзка е една от най-мащабните дейности за последните десет години. Ще се реконструират общо над 400 м. водопроводи и спирателни кранове с диаметър ф1000 и ф600. Работата по толкова големи съоръжения изисква значително технологично време, тъй като първо водата от тях трябва да се източи, да се извършат самите строително-монтажни работи и след това отново съоръжението да се напълни с вода. За съжаление, поради факта, че се реконструират стратегически съоръжения за мрежата, не е възможно извършването на този без ремонт без прекъсване  на водоснабдяването на потребителите в определени етапи от изпълнението на строително-монтажните дейности. Нашата цел, обаче, е именно да подобрим услугата за този район на София.“ Това обясни Валентин Милушев – директор .

Ремонтът е част от инвестиционната програма на „Софийска вода“ и е на стойност 1.1 млн. лв. за цялата реконструкция.

Планирано е спирането на водата на 01.02. (вторник) да продължи от 09 часа до 21 ч. вечерта. В случай, че водоподаването не бъде възстановено, ще бъдат осигурени водоноски.

Актуална информация потребителите могат да намерят на информационния център на „Софийска вода“: https://www.sofiyskavoda.bg/water-stops