Новини

Вицепремиерът Гроздан Караджво: Румънската страна има желание да се довършат договорките по Меморандума между двете страни от 2019 г.

Три са основните точки, дискутирани по време на срещата в Русе с представители на румънското правителство. Едната е свързана с построяването на мостовете над река Дунав- второ съоръжение при Русе, Силистра, Свищов и Никопол. Румънската страна има добро отношение да се довършат договорките по Меморандума от 2019 г. До изпълнението на документа ще си говорим само за 1 точка. Най-напреднал е проектът за втори мост при Русе. Това каза вицепремиерът и министър на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов по време на заседанието на Комисия по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление.
 
"До три месеца ще бъде свикана работна група, която ще работи по изпълнението на договорките, разписани в Меморандума. Румънската страна подчерта, че за втори, трети, четвърти мост ще може да си говорим, когато изпълним първите крачки за втори мост при Русе“, каза министърът.