Новини

Арх. Виолета Комитова: Служебното правителство не е спирало нито един строеж

Аз казах истината за магистрала „Хемус“. Като станах министър останах много изненадана, че строим 51 км. Много бях разочарована от този факт. Това каза бившият министър на регионалното развитие и благоустройството арх. Виолета Комитова в ефира на БНТ.

„В периода, когато бях министър за извършване на строителни работи се извършваха плащания. Фирмите, които са взели тези пари не са виновни. Те имат задачата да изпълняват строеж. Служебното правителство трябваше да продължи всички строежи, а не да ги спира. При отчетени работи те се изплащаха“, сподели тя.

„АМ „Хемус“ продължава да се строи. Има затлачени неща и проблеми, които трябва да се оправят, но тя ще продължи да се строи. Това е истината. Тя трябва да продължи да се изгражда, независимо коя партия е на власт“, допълни Комитова.

„Разплатените до този момент пари са за извършена работа. Фирмите като строят не можем да не им плащаме. Служебното правителство не е спирало нито един строеж“, коментира тя.

„Погрешно е да отпаднат изцяло  „ин хаус процедурите“, защото те могат да се използват за спешни и извънредни ситуации – война, пандемия и други. Те трябват да останат само при спешни ситуации. При строителството на АМ „Хемус“ не е имало никаква спешност. Това коментиране ин хаус изобщо да отпадне е популистко“, заяви бившият министър.