Новини

Министър-председателят Кирил Петков ще бъде на официално посещение в Сърбия

Министър-председателят Кирил Петков ще бъде на официално посещение в Република Сърбия утре, 8 февруари, по покана на сръбския премиер Ана Бърнабич.

В рамките на визитата българският премиер ще проведе среща на четири очи с министър-председателя на Сърбия Ана Бърнабич, след което се предвижда пленарно заседание на двете официални делегации. В Белград премиерът Кирил Петков ще бъде приет от сръбския президент Александър Вучич и ще се срещне също така с председателя на Народната скупщина на Сърбия Ивица Дачич. 

Във фокуса на разговорите ще са темите за европейската интеграция на Сърбия и региона на Западните Балкани, двустранните отношения, енергийното сътрудничество, инфраструктурата и икономически въпроси от общ интерес.

Във водената от премиера Кирил Петков делегация са министърът на енергетиката Александър Николов, началникът на политическия кабинет на министър-председателя Лена Бориславова и заместник-министърът на външните работи Васил Георгиев. В рамките на посещението министър Николов ще проведе среща със сръбския вицепремиер и министър на минното дело и енергетиката Зорана Михайлович.