Новини

"Демократична България" сме отбор, който може да издържи на всякакви сътресения, заяви Атанас Атанасов

В "Демократична България" извървяхме дълъг път, днес ние сме отбор, който може да издържи на всякакви сътресения и бури, трябва да се търсят възможности за още по-добра консолидация на партиите в коалицията. Това каза в доклада си пред Националното събрание на "Демократи за Силна България" председателят на партията Атанас Атанасов, информира БТА. 
В началото той обяви, че застава пред членовете и симпатизантите със съзнанието за изпълнени обещания, които е дал преди по-малко от пет години.
Успяхме да създадем алтернатива на порочния корупционен модел "Борисов", посочи Атанасов и отбеляза, че в отговор на неизбежната необходимост от алтернатива е било създадено обединението "Демократична България". Трябваше да се борим с размиването на границите между властите, с обезличаването на институциите и в частност на Народното събрание, обезличена е и съдебната система, така той описа състоянието, според него, на държавата в момента, когато е поел ръководството на ДСБ и взетите решения.
Атанас Атанасов се противопостави на опитите на ГЕРБ "да си присвоят образа на десницата на България". Могат ли да са десница тези, които компрометираха демокрацията, възстановиха най-страшните практики на тоталитарната държава, попита председателят на ДСБ. Десен лидер ли е Бойко Борисов, който на няколко пъти реабилитира Тодор Живков, кое ги прави десница - наш дълг е да се противопоставим на подмяната, която набира все по-голяма скорост, обясни той. ГЕРБ, по думите му, "е партия на СИК, на Маджо, на Маргините, на всички, които грабеха българската икономика и пълнеха онези прочути чекмеджета".
След пет години отново се изправям пред Вас да поискам подкрепа, нека заедно да направим България по-силна, поиска доверие за нов председателски мандат Атанасов.