Новини

Осем стратегически проекта за Пловдив и региона представи Здравко Димитров на среща с народни представители

Осем стратегически проекта за Пловдив и региона представи Здравко Димитров на среща с народните представители от 16-и и 17-и многомандатен избирателен район. Тя бе инициирана от кмета като в нея се включиха общински съветници и заместник-кметовете на община Пловдив.
Проектите, които са стратегически, са с хоризонт 10-15 години напред. Предстои да бъде направена пътна карта на тези проекти и следващата среща ще бъде в разширен състав, като се поканят и министри.
Приоритетите около, които ще работят народните представители и местната власт са разширяването и завършването на Околовръстен път Пловдив, водоснабдяването от каскада „Въча“, облагородяването на река Марица, присъединяването на общините Родопи и Марица. От стратегическо значение за региона е и проектът за Градска железница, с който ще се насърчат изгражданията на буферни паркинги и алтернативен градски транспорт, както и нова клетка на сметището в Шишманци и удължаване на комплексното разрешително на депото в Цалапица.
Една от водещите теми, която беше обсъдена по време на разговорите, е подобряване качеството на атмосферния въздух. Тя е и основна тема за всички големи общини в страна. Кметът Здравко Димитров припомни за скорошната си среща с министъра на околната среда и водите, на която също бе поставен въпросът за съдействие на национално ниво. Димитров обърна специално внимание и на Южния обходен колектор, който трябва да бъде изграден от ВиК дружеството и за него се изисква ангажираността от няколко министерства. Той апелира към депутатите да окажат съдействие при решаването на този казус.
В следваща среща на местната власт и народните представители ще се коментират и теми свързани с културата, спорта и икономиката.