Новини

Започва миене на улици и булеварди в София  

По нареждане на кмета на София Йорданка Фандъкова и във връзка с повишаването на температурите започва извършване на миене на улици и булеварди в града. Благоприятните атмосферни условия днес позволяват извършване на миене. Столичен инспекторат има задача да създаде организация и извършва контрол на дейностите на фирмите, ангажирани с почистването и измиването. Дейностите по миене с автоцистерна и маркуч се извършва, след като предварително са почистени регулите, уличните платна от наноси, отпадъци и др. и е проверена проводимостта на дъждоприемните шахти. Увеличаване на миенето цели подобряване на околната среда и качеството на атмосферния въздух. Поетапно ще се работи на следните улици и булеварди:

Днес след 11.00 ч. дейността ще започне в район „Надежда“ - ул. „Хан Кубрат“ и в  район „Люлин“ - ул. „Владимир Динчев“, ул. „Търново“, бул. „Джавахарал Неру“.

Тази вечер слез 22.00 ч. с цел да не се пречи на движението работата ще продължи в район „Средец“ - бул. „Цар Освободител“, ул. „Г. С. Раковски“, бул. „Драган Цанков“, бул. „Пейо К. Яворов“ и в район „Възраждане“ – „бул. Константин Величков“, бул. „Тодор Александров“, бул. „Ген. Михаил Д. Скобелев“,ул. „Опълченска“. 

В следващите  дни при положителни температури миенето ще продължи в останалите райони.