Новини

Министър Лорер: ББР положи усилия в кратък срок да създаде програма за необезпечени кредити, така че малките и средни компании да се възползват да могат да разсрочат своите плащания по сметките за ток

Днес представяме новата програма за помощи по отношение на сметките за ток за малки и средни предприятия. Това заяви министърът на иновациите и растежа Даниел Лорер по време на представяне на програма на Банката за развитие в подкрепа на разходите на бизнеса за електоенергия.

"Желанието ни е ББР да работи за малкия и среден бизнес в България. Започнахме с програмата за подпомагане в туризма, по време на трудната ситуация с ковид. Програмата, която сега представяме пред вас е следващата в поредицата. Всички знаем колко тежат сметките за ток на българския бизнес. Ръководството на банката положи усилия в кратък срок да създаде програма за необезпечени кредити, така че те да могат да разсрочат своите плащания по сметките за ток. Обемът на програмата ще е от 20 млн. лв. за начало и ще позволява на компании да се финансират в рамките на 20 000 до 200 000 лв.