Новини

Първите евакуирани жители на Донбас пристигнаха в Ростовска област

Първите 45 автобуса с евакуирани жители на ДНР пристигнаха в Ростовска област, съобщават информационните агенции. Служител на администрацията на граничния Неклиновски район на Ростовска област каза, че три детски лагера (Звезда, Спутник, Котлостроител) ще приемат до 1,5 хиляди евакуирани от Донбас, съобщава РИА Новости .

В петък ръководителят на Луганската народна република Леонид Пасечник и ръководителят на Донецката народна република Денис Пушилин призоваха жителите да заминат за Русия възможно най-скоро.

Същевременно министерството на извънредните ситуации на самопровъзгласилата се Донецка народна република в Източна Украйна каза, че има намерение да изведе от нея в Русия около 700 000 жители, предаде ТАСС.

Заради прииждането на бежанци губернаторът на Ростовска област в Русия Василий Голубьов поиска помощ от федералните власти. По разпореждане на руския президент Владимир Путин на бежанците, които идват в областта, ще се изплащат по 10 000 рубли (около 130 долара), поясняват световните агенции.

Cross.bg