Новини

Сметища никнат около магазините в кв.”Боровец”, сметосъбиращата фирма безпомощна

Сметища никнат около магазините в кв. ”Боровец”, като сметосъбиращата фирма е безпомощна да ги предотврати. Причината е, че собствениците им не искат до тях контейнери за боклук. Една от тях даже си ги прибрала. Това сподели пълномощникът в квартала Юсеин Караахмед.

Караахмед е категоричен,че трябва ръководството на общината да обърне сериозно внимание на проблема и затова настоява за  среща между кмета и ръководството на сметосъбиращата фирма.  Караахмед казва още, че преди сметищата са били повече. Възниквали около бобрите. По желание на жителите на квартала те били заменени с кофи за смет. Това подобрило хигиената. Проблемът сега са магазините. За съжаление уличките в  „Боровец” са тесни и сметовозите не могат да достигнат всички. Колите ни влизат всеки четвъртък и петък,съобщават от сметосъбиращата фирма. Въпреки това незаконните сметища растат. Те са предизвикали проверки на БАБХ на магизин, но без резултат.

Надяват се че във връзка с противоепедимичните мерки ще се намеси и РЗИ. Опитахме се да се свържем с завеждащия екологичния отдел на Община Кърджали Веселина Танчева, но тя не вдигаше телефона си.  

Единствената възможност е да се сезира РИОСВ в Хасково. Но санкциите ще легнат на Общината.

Cross.bg