Новини

Стоянов: Обезпокоен съм от това, което се случва в България

Обезпокоен съм за това, което се случва в България. Обезпокоен съм от начина, по който нашето обществено мнение започва отново да изпитва съмнение. Точният въпрос е какво искаме ние, българите, за да станем по-добра, по-привлекателна страна. Това каза президентът Петър Стоянов в периода 1997-2002 г. в предаването „Денят започва с Георги Любенов" по БНТ.

По думите му има моменти, в които лидерът трябва да вземе категорично решение, а за това се изискват и визия, и смелост. По думите му ние винаги се „туткаме" преди да вземем голямо решение и започваме да се „тюхкаме", след като сме го взели. „Тази крайна неувереност непрекъснато парализира нашите национални сили. Ние просто не трябва да поставяме под съмнение нашата принадлежност към НАТО и ЕС. Виждам известно разколебаване в много посоки", коментира Стоянов.

По темата „Македония" той коментира, че и в двете страни се внушава една лъжа - че България спира Македония по пътя й към Европа. Ние трябва да продължаваме да помагаме и на Македония, и на Албания по пътя им към ЕС, категоричен бе Стоянов.

Cross.bg