Новини

Димитър Димитров: Истинско чудо е, че толкова много хора са спасени

Истинско чудо е, че толкова много хора са спасени. Можело е да има много повече жертви. Властите са реагирали адекватно. Това каза председателят на Съюза на автомобилните превозвачи Димитър Димитров в предаването „Тази неделя" по бТВ.

Съюзът е изпратил 80-местен автобус в Игуменица, който да прибере българите у нас. Едва 30 човека обаче са качили на автобуса и вече пътуват към София. Друг автобус е бил организиран във вчерашния ден и в посока Пловдив. Част от хората са се прибрали и на собствени разноски. Голяма част от хората са продължили към Италия.

„Според мен никой все още няма цялата информация кой накъде е тръгнал. Вчера сутринта благодарение на колеги стигнахме до седем човека, които са в неизвестност. Късно вчера получихме радостна информация, че двама от тях са се качили на хеликоптер, но не е ясно накъде са потеглили", обясни Димитров.

Всички български фирми превозвачи са лицензирани, а всички шофьори с изрядни трудови договори, подчерта председателят на Съюза на автомобилните превозвачи.

Cross.bg