Новини

Йордан Цонев, ДПС: ПГ на ДПС внесохме искане за изслушване на вицепремиера Корнелия Нинова във връзка с предложението й да се въведе форсмажор в държавата (видео)

Парламентарната група на ДПС внесохме искане за изслушване на вицепремиерът Корнелия Нинова във връзка с предложението й да се въведе форсмажор в държавата. Ние не знаем какво включва терминът – форсмажор. Юристите не могат да кажат, защото в законодателството няма реална дефиниция за този термин. Искаме да дойде в НС, да я изслушаме и да видим какво означава това. Това заяви Йордан Цонев от ДПС пред журналисти в Народното събрание.

"ДПС ще подкрепи всяка инициатива, която е в полза на бизнеса и хората, в тези обстоятелства на ценови и инфлационен шок. Но искаме да си изясним какво означава това, преди това няма как да излезем със становище, защото ако това означава блокиране на всички договори в държавата, трябва да се каже какви са последиците за бизнеса и хората. Едно такова предложение изисква системно разяснение, за да имаме ясна позиция", допълни още той.