Новини

Николай Нанков, ГЕРБ-СДС: За първи път от шест години се отчита спад в произведената строителна продукция и за миналата година той е близо 31%

"За първи път от шест години се отчита спад в произведената строителна продукция и за миналата година той е близо 31%. Безработицата в отрасъла е скочила с над 14%. За тези, които четат новината в медиите и не разбират какво точно се крие зад тези числа, ще поясня - това е катастрофа! Лавинообразна. И зад срутването на един стабилен отрасъл, който дава прехраната на стотици хиляди българи и техните семейства, стоят изцяло политическите действия и бездействия на двете служебни правителства на Румен Радев и настоящото редовно на Кирил Петков", това написа в профила си във Facebook депутатът от ГЕРБ-СДС Николай Нанков. 

"Във вихъра на криза с драстичен скок на строителните материали ти, като изпълнителна власт, да мотаеш с месеци решението за индексация на договорите с публични възложители със сигурност е умишлен акт! Доскоро мислех, че е от некадърност - не е! Нарочно е! Както и нарочно не се плаща на пътноподдържащите фирми по напълно законните им договори с АПИ. Какви ли не финтове не видяхме, какви ли не вътрешнокоалиционни залози не се разиграха между ПП и ИТН. Цял бранш стана заложник на "властелините" на промяната", пише още той.