Новини

Инж. Георги Златев, член на Контролния съвет на ББК „Пътища": Всичко извършено от пътностроителните фирми трябва да им бъде разплатено съгласно договорите

"Протака се заплащането към пътностроителните фирми с разни комисии, разни процедурни хватки, които много добре ги познават всички депутати, само че ние искаме да работим и да осигурим едни безопасни пътища. Искаме да ни дадат възможността да си свършим работата". Това заяви инж. Георги Златев, член на Контролния съвет на ББК „Пътища" по време на протест на браншовата организация пред Народното събрание.

"Единствено може би комисията по вероизповедания не е сезирана. Не виждам как комисии, формирани от чиновници, ще извърши проверката, която Агенция „Пътна инфраструктура“, една администрация с над 130 г. опит, със своите служители по места, които са присъствали по време на изпълнението на дейностите и са подписали документи, удостоверяващи, че дейностите са извършени качествено. Как тези комисии сега ще потвърдят или отрекат това, което хората са видели с очите си на място. Официалната инфлация е 20%. От тези пари, които ни дължи държавата за завършени миналата година дейности 20% вече ги няма. Ние сме платили акцизи за горивата, за заплати, осигуровки, ДДС, всичко, което се изисква от нас. Сега държавата казва – хайде, от нас да мине, ще ви дадем 50%. Не! Всичко трябва да бъде заплатено сега, като разбира се, ако някоя от тези комисии установи нередности тогава фирмата да си понесе санкциите или възможност да отстрани дефектите, но не да се слага всичко под общ знаменател", допълни той.

"Всичко извършено трябва да бъде разплатено съгласно договорите", подчерта инж. Златев.

"Ако днес премиерът Кирил Петков има какво да каже на всички тези хора, които са пред уволнение, нека да излезе и да им го каже", сподели той.

"Няма какво друго да направим освен да протестираме. Няма друг начин, по който да покажем, че не сме доволни от провежданата системна политика за унищожение на бранша, а още по-лошо – за подлагане на риск на всички пътуващи по пътищата. Всички виждате, че има дупки, скъсани са ограничителни системи, няма знаци. Пътищата са върнати години назад заради една година нехайство. Нашите протести няма да спрат до поредните розови обещания. Ние ще протестираме, докато не видим реалните действия", завърши инж. Златев.