Новини

Калина Константинова: Всеки министър изпълнява приетите от парламента политики

Не мисля, че имаше нещо символично в момента, който избрахме за учредяването на партията. Просто дойде моментът да извървим и този път и да формализираме това, което вече правим. Това каза вицепремиерът Калина Константинова в предаването „Събуди се“ по Нова телевизия.

Тя отрече да има връзка между учредяването на партия и подготовката за нови избори.

По повод трите по-малки партии, чиято регистрация използва „Продължаваме промяната“ за регистрация в парламентарния вот, Константинова заяви, че на този етап парламентарната група е единна и продължава във формат, в който е. „Истината е, че чудесно се сработихме с колегите и през целия път те са били до нас. Те са прекрасни конструктивни партньори. Нашият път ще продължи да бъде с тях“, заяви тя.

Тя коментира и единството на коалицията. „Когато имаме едно общество, което е толкова фрагментирано, и един парламент с толкова политически партии, ние сме едно отражение на това, което са мненията на обществото. Същото нещо се случва и в нашата коалиция. Реално в споразумението, което подписахме, сме отворили над 90% от приоритетите, които ни обединяват. Всички допълнителни неща са въпрос на преценка, оценка, гласуване и финален избор на базата на критерии. Факт е, че никой до момента не се е отметнал от нито едно решение, които сме взели преди да влезем в коалицията“, подчерта Константинова.

Закриването на специализираното правосъдие е успешно изпълнение на една от важните за обществото задачи, даде пример вицепремиерът.

По отношение на мнението на външния министър Теодора Генчовска, че България води две различни външни политики, Константинова коментира, че всеки министър изпълнява приетите от парламента политики. „Ако има каквато и да е промяна, тя ще стане ясна от парламента. От първия ден се опитваме да работим по нещата, които бяха занемарени. Стига всичко да се изпълнява по начина, по който е заложено и да отговаря на решенията, които са взети в парламента, не виждам никакъв проблем да се извърви този път“, заяви вицепремиерът. Тя отрече да има заявки за смяна на външния министър от страна на „Продължаваме промяната“.

Професионализъм, почтеност и безупречна репутация трябва да има новият кандидат за гуверньор на БНБ, заяви Калина Константинова.

Cross.bg