Новини

Трябва да има прозрачни поръчки за пътна инфраструктура, дълги срокове за гаранция, попълване на съществуващите дупки и нови магистрали на нивото на европейските пътища

„Време е оттук нататък да има прозрачни поръчки за пътна инфраструктурата, дълги срокове за гаранция, адекватно попълване на съществуващите дупки и нови магистрали на нивото на европейските пътища“. Това заяви министър-председателят Кирил Петков по време на среща в Министерски съвет за безопасността на движението по пътищата.

Премиерът поиска досегашната практика за ремонт на пътища като поддръжка да бъде сменена, защото това означава ниско качество на изпълнение и ниски гаранции. Според Петков до този момент държавата е похарчила много пари за пътни ремонти, но без значителни резултати.

Министър-председателят бе категоричен, че пътната безопасност е от огромно значение за страната ни, още повече, че България е едно от първите места в статистиката по брой загинали при пътни инциденти. „Този резултат е недопустим. Това, което до този момент сме го приемали за даденост, трябва да приключи“, подчерта Кирил Петков.