Новини

Александър Вучич: Кирил Петков ми обеща България да не създава проблеми за транзита на руски газ към Сърбия

Сръбският президент Александър Вучич съобщи през днешния ден в изявление за ТВ Първа, че е получил заричане от българския министър председател Кирил Петков, че няма да основава проблеми за преноса на съветски газ към Сърбия. Вучич съобщи също, че Сърбия ще се бори оптимално да продължи своята политика да не вкарва наказания против Русия, наблягайки, че вредите, които понася заради това са големи, заяви телевизия N1.

Той сподели, че Сърбия прави това поради уважението към себе си и към интернационалното право и заради това, че се държи като независима и самостоятелна страна. Като един от образците за последствията Вучич уточни, че в Сърбия не желаят да дойдат някои продуценти и актьори, защото не е въвела наказания, а това води до неналичието на доходи.

Една от последствията е и че Сърбия не може да излезе на финансовия пазар. На въпрос какво чака от договарянията с Русия във връзка с газа, Вучич акцентира, че е значимо да го има и че е получил заричане от българския министър председател, че няма да основава проблеми за преноса на съветски газ към Сърбия.

Cross.bg