Новини

Вицепремиерът в оставка Асен Василев: Оказа се, че ИТН не са били истински партньор

Не бях изненадан от приетия вот на недоверие. Това беше предварително обявеният развой на събитията". Това заяви вицепремиерът и министър на финансите в оставка Асен Василев в ефира на БНТ.

"Мислим по-скоро за нови избори, но това, което сме поели като ангажимент към целия български народ, не само към нашите избиратели, е да водим една много ясна политика - при която сердствата стигат до гражданите, а не до чекмеджетата".

Той коментира, че днес опозицията е бламирала избора за председател на НС.

"По-добре е да се отиде на избори и гражданите ясно да кажат - да, искаме да подкрепим политиката, която ГЕРБ провеждаше в последните 15 години, в полза на това няколко избрани фирми да получават млрд. по договори, а всичко друго да бъде на втори план, или политиката, която ние започнахме", каза той.

"Оказа се, че ИТН не са били истински партньор. За важното решение дали парите да от идат при пенсионерите или при строителните фирми на ГЕРБ, те казаха, че милиардите трябва да отидат при строителните фирми. Няма как това да е истински партньор в тази коалиция. Говорим за парите на българските данъкоплатци. Ние имаме много ясен избор тези пари къде да отидат. Няма проблеми те да отидат за строителство, но има проблеми те да са за строителство, където 80% са прикрити основни ремонти. Те са без гаранции, на тройни цени. Едно е да правиш текущ ремонт и поддръжка и да напълниш една дупка, а съвсем друго е да правиш целия път. Няма контрол на качеството, няма приемателни комисии, няма нищо. Ние по този начин да продължим да излизваме едни пари- това е безобразие", допълни вицепремиерът в оставка.