Новини

Радомир Чолаков: Не иска избори този, който се страхува

Успешен вот на недоверие, и то за първи път в новата история, е успех за опозицията. Това каза депутатът от ГЕРБ-СДС Радомир Чолаков коментира в предаването „Денят започва с Георги Любенов" по БНТ.

По думите му избирателите на ГЕРБ, а и не само, са били възмутени от действията на правителството и са искали внасяне на вот на недоверие към него. Според него обаче, не вотът, а правителството само се е свалило от власт. Арогантността и убеждението за елит, начинът на поведение към опозицията и коалиционните партньори според него са довели до падането на правителството.

ГЕРБ ще върне втория мандат, тъй като не смята, че в настоящата конфигурация на силите има възможност да направи нещо в парламента. „Не иска избори този, който се страхува. Аз лично искам избори. Колко месеца ние сме обект на атаки и обиди? Знаете ли кой се страхува от избори? Този, който се страхува от служебно правителство, защото може би този път служебното правителство ще намери нещо за редовното на Кирил Петков, което не е за показване. Тези хора се сблъскаха челно със собствената си морална претенция. Бившето вече правителство на Кирил Петков има много сериозно основание да се притеснява, че като бъдат отворени старите сметки, като се видят газовите посредници, сделките в енергетиката, не знам дали техните поддръжници ще бъдат много удовлетворени от това, което ще научат", коментира Чолаков.

Разбирателство между ГЕРБ и „Продължаваме промяната" не може да има, категоричен е Чолаков. Коалиция ГЕРБ не прави с нито една от останалите партии, допълни той.

Радомир Чолаков бе категоричен, че ако ГЕРБ получи шанс да управлява, ще управлява в пъти по-добре отпреди благодарение на опита и на катарзиса и преоценката на управлението. „Именно заради този опит аз съм сигурен, че те знаят кои са лостовете и механизмите в момента веднага да се свали цената на бензина и на тока и страната да бъде преведена много по-плавно през всички кризи, които бушуват. Не може да оспорваме опита, колкото и да ни се иска", заяви той.

Управлението на промяната по думите му е засилило всички кризи. „Естествено, че има обективни глобални фактори, но правителството на прави големи глупости и не реагира своевременно. Именно защото нямат опит, нямат изпреварващо мислене, с което могат да прогнозират негативните тенденции и да ги предотвратят в зародиш", смята Чолаков.

Cross.bg