Новини

Държавният глава Румен Радев: Освен въпроса за властта с усилията на всички политически сили трябва да се решават без забавяне и проблемите на хората

Президентът Радев проведе консултации с представители на ПГ на ГЕРБ-СДС

Покрай въпроса за властта с усилията на всички политически сили и на цялата администрация трябва да се решават без забавяне и тежките неотложни проблеми на хората. Това заяви президентът Румен Радев, пред представители на парламентарната група на ГЕРБ-СДС. Държавният глава провежда днес на „Дондуков“ 2 втори кръг от консултации с политическите сили, представени в 47-ото Народно събрание, преди да връчи третия проучвателен мандат за съставяне на правителство в рамките на настоящия парламент. Вицепрезидентът Илияна Йотова участва в срещата.

 

Румен Радев заяви, че в критични моменти българите очакват решаване на техните проблеми, голяма част от които не са  от сега, а още от предишни управления. С парламентарния и управленския си опит ГЕРБ-СДС напълно трябва да осъзнава какво означават нови избори, липса на функциониращ парламент и преходни периоди, в които, администрацията не може да работи ефективно и в пълен капацитет, посочи президентът. Той постави и въпроса дали кризите в страната няма да пресекат ръста в индустриалното производство и редица положителни показатели, които се отчитат от управляващите.

 

Председателят на парламентарната група Десислава Атанасова заяви, че от ГЕРБ-СДС осъзнават серията от кризи, в които държавата се намира. По думите й е необходимо да се търсят устойчиви решения за България. Затова политическата сила се включва в консултациите за търсене на изход от кризите. Десислава Атанасова подчерта и становището на ГЕРБ-СДС, че не вижда формула, зад която да има стабилно мнозинство и правителство в рамките на настоящото Народно събрание.