Новини

По първоначални данни четирима възрастни и осем деца са ранени при катастрофата с автобус на АМ "Тракия", каза зам.-главният секретар на МВР

По първоначална информация четирима възрастни и осем деца са пострадали при катастрофата с автобус на АМ "Тракия" , каза заместник-главният секретар на МВР Станимир Станев по бТВ. В по-тежко състояние са двама - един възрастен и едно дете, останалите са с различни наранявания.

Станев сподели две от работните версии на разследващите за инцидента - шофьорска грешка и техническа неизправност на автобуса. По първоначална информация автобусът се е движил нормално, постепенно и плавно е излязъл от пътното платно и е полегнал на дясната си страна в канавката, добави той. 

От МВР съобщиха, че инцидентът се е случил към  20:30 часа  на АМ Тракия -  217 км, в платното за движение посока София. Автобусът е със сръбска регистрация. 

Създадена е организация на движението по обходен маршрут: Нова Загора – Стара  Загора  ; околовръстен път на Стара Загора  и се включва в АМ „Тракия“ при  пътен възел „ Стара Загора“  в посока София.  Движението в района се регулира от екипи на Пътна полиция.