Новини

Кметът на София Йорданка Фандъкова провери изграждането на нови сгради към две детски ясли

Предстои другата седмица да започне и строителството на нова сграда към СДЯ 51 в район „Красна поляна“

До края на годината ще бъдат готови и да приемат деца две сгради, които се изграждат към самостоятелните детски ясли – 35 „Вълшебство“ в район „Триадица“ и 31 „Палавници“ в „Красно село“. Основната ни задача е да осигуряваме места за децата между 3 и 6 години, заедно с това работим и за разкриване на нови места за най-малките в детските ясли, каза кметът Фандъкова. На проверката присъства зам.-кметът по финанси и здравеопазване Дончо Барбалов и председателят на Столичен общински съвет Георги Георгиев.

В момента се изпълняват довършителни работи. В новия корпус към самостоятелна детска ясла №35 "Вълшебство" се изграждат помещения за 4 нови групи, както и физкултурен салон, с  което се удвоява капацитетът на детското заведение.

В двора на яслата ще бъдат изградени нови 8 детски площадки за всяка една група.

СДЯ 35 "Вълшебство" е  специализирана в  ранната рехабилитация на деца с увреден слух и е единствената ясла с подобна дейност на територията на Столична община. Старата сграда също беше освежена, за да няма разлика между двете сгради, посочи също зам.-кметът Барбалов. Над 20 години екипът на детското заведение работи успешно с Центъра за ранна рехабилитация на деца с увреден слух и ползва услугите на техните дипломирани сурдопедагози. През годините в яслата са създадени всички необходими условия за интеграция на децата с увреден слух, като те се отглеждат и възпитават в общи групи.

В момента в София се строят 25 детски градини и ясли, като 12 от тях очакваме да бъдат готови до края на годината, каза също кметът Фандъкова.

Предстои другата седмица да започне и строителството на нова сграда за две групи към СДЯ 51 в район „Красна поляна“.