Новини

Министър Иван Шишков: Водим последни уточнения с другите министерства относно индексацията на договорите в строителството

На брифинг в МРРБ министърът на регионалното развитие и благоустройството арх. Иван Шишков говори за липсата на индексация в договорите за строителство.

На въпрос на в. „Строител“ към министъра дали е приключила съгласувателната процедура и кога се очаква да бъде внесена методиката за индексация на договорите в строителството в МС, както и дали има още процедури, по които има различия и дали ще има таван на индексацията, той отговори, че в момента се извършват последните коментари във връзка с индексацията.

„Нагласата беше още на следващия Министерски съвет да бъде внесен. Знам, че строителите искат да няма таван. Знаете, че таванът ще бъде регламентиран единствено с 50%. Водим в момента последни уточнения с другите министерства. Когато имаме краен отговор вие ще го разберете. Задал съм въпрос по темата на първия МС, че трябва да се завърши тази методология. Хубавото е, че имаше изготвена такава. Имаше обществено обсъждане, но за съжаление в нея имаше 15%. Опитваме се да изгладим този проблем", каза Шишков.

"Проведохме среща и със строители, с които се разбрахме за 2 мин., че трябва максимално бързо да одобрим тази методология. Аз напълно ги разбирам", посочи той.