Новини

Кметът на София Йорданка Фандъкова: Честит празник на всички софиянци! Нека да бъдем здрави, вярата и мъдростта да водят делата ни и да обичаме града си, който е наш общ дом

Честит празник на всички софиянци! Нека да бъдем здрави, вярата и мъдростта да водят делата ни и да обичаме града си, който е наш общ дом. Пожелавам на строителния бранш и на всички читатели на вестник „Строител“ успешно завършени проекти, с които да благоустрояват населените места и да се гордеят с направеното. Това пожелание отправи кметът на Столичната община Йорданка Фандъкова в интервю за вестник "Строител". Цялото интервю можете да прочетете тук.

"Тази година по традиция ще проведем празничната церемония по издигане на знамето на София до църквата „Света София“ – дала името на града, където ще бъде отслужен и тържествен водосвет. От 13.00 ч в Софийската градска художествена галерия (СГХГ) ще се проведе Церемония за връчване на наградите на Столичната община (СО) за ярки постижения в областта на културата. На тържествена сесия на Общинския съвет ще бъдат връчени отличията на почетните граждани на София. На открито на лятната сцена в Южния парк от 18.00 ч ще се проведе Sofia Summer Fest - концерт с вход свободен с участието на Владимир Ампов – Графа, Поли Генова, Михаела Филева, Крисия, група Cool Den, Младежка филхармония „София“ към Националното музикално училище „Любомир Пипков“ с диригент Славил Димитров", информира кметът на София.

"През целия ден с вход свободен ще работят общинските музеи и галерии - СГХГ и филиалите й – галерия музей „Дечко Узунов” и галерия „Васка Емануилова”, Регионален исторически музей – София. С безплатен вход ще работят и парк „Врана“, и Зоологическата градина. На 17 септември оркестърът на Класик ФМ радио под диригентството на Максим Ешкенази ще изнесе в Аулата на Софийския университет „Св. Кл. Охридски“ тържествената кантата Gloria от Антонио Вивалди. Столичани и гостите на града могат да разгледат и откритата галерия на моста на влюбените, където от 15 септември е представена изложбата, посветена на нашия град и дело на „Етюдите на София“, споделя още тя.