Новини

5 са отворените ценови оферти за проектиране на ремонта на 8 км от Подбалканския път в област Пловдив

Отворени са ценовите оферти на допуснатите кандидати в обществената поръчка за изработването на технически проект за основен ремонт на близо 8,4 км от Подбалканския път I-6 на територията на област Пловдив. Това е участъкът от отбивката за гр. Копривщица до моста „Зли дол“ при гр. Клисура /от км 216+142 до км 224+535/.

Отворените 5 ценови оферти са на:

 • ПРОДЖЕКТ ПЛАНИНГ ЕНД МЕНИДЖМЪНТ ООД - 105 744 лв. без ДДС;
 • ВИА-ПЛАН ЕООД - 80 520 лв. без ДДС;
 • АЛВЕ КОНСУЛТ ЕООД - 142 681 лв. без ДДС;
 • ПЪТПРОЕКТ ЕООД - 166 650 лв. без ДДС ;
 • ИЛИЯ БУРДА ЕООД - 134 400 лв. без ДДС.

  Поръчката е за изработването на технически проект за ремонт както на първокласното трасе, което е в планински терен, така и на 9 виадукта в участъка от Подбалканския път. Трасето на I-6 София - Бургас е алтернативен маршрут на АМ „Тракия“.

  Срокът за изпълнение на проектантските работи е 60 календарни дни и започва от датата на сключването на договора. Той включва само времето за проектиране и е разделен в три междинни етапа.

  Изработването на техническия проект е първата и задължителна стъпка за предприемането на качествени строителни работи. Въз основа на готовия проект ще се определят конкретните строително-монтажни работи, стойността и срокът за реализацията им и ще се пристъпи към избора на изпълнители на ремонта и на строителния надзор.