Новини

Инж. Илиян Терзиев, председател на УС на КСБ: Изложбата на моста до НДК показва знаковите обекти, които са реализирани от строителните фирми, членове на КСБ

„Вчера открихме деветата изложба, която е обща инициатива на Столичната община, Камарата на строителите в България и в. „Строител“. През тази година тя е посветена на 15-ата годишнина на Камарата на строителите в България и на 15 г. от влизането на България в Европейския съюз“, това заяви председателят на Управителния съвет на КСБ инж. Илиян Терзиев в предаването „Радиокафе“ в ефира на Радио София.

„Експозицията е ежегодна и всяка година се провежда преди Дяна на строителя – Димитровден. С нея искаме да покажем на столичани и гостите на града кои са знаковите обекти, които са реализирани от строителните фирми, членове на КСБ“, посочи той.

Инж. Терзиев сподели, че изложбата е била открита съвместно с кметът на Столичната община Йорданка Фандъкова, а сред гостите са били зам.-кметовете на СО по направление „Обществено строителство“ и „Финанси и здравеопазване“ инж. Ангел Джоргов и Дончо Барбалов, главният архитект на столицата арх. Здравко Здравков, членове на ръководството на КСБ и Областното представителство на Камарата в София, представители на строителни компании, ученици от Софийската гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Христо Ботев” и граждани.

„На пешеходния моста до НДК гостите на града могат да видят 60 пана, които показват различни сфери от обновяването на града, като се започне от булеварди, градини, знакови сгради и метрото. София все повече започва да прилича на един европейски, цивилизован и красив град, който е удобен за живеене. Ние няма да спрем да го подобряваме. Както вчера кметът Фандъкова каза – „с общи усилия ще вървим в тази посока“, подчерта инж. Терзиев.

Той сподели, че изложбата ще остане на моста до 31 октомври.

Той покани хората да посетят и  разгледат паната, защото показаните в нея обекти са силен и категоричен  отговор на всички хвърлени в пространството обиди срещу строителите.