Новини

БСП поиска оставката на министъра на вътрешните работи

Президентът да предприеме действия, ако самият министър не поеме лична отговорност, призова Иван Иванов

„Очевидно е несправянето на политическото ръководство на МВР и е логично в тази ситуация да се поеме персонална отговорност. Президентът да предприеме тези действия, ако самият министър не счита за необходимо да понесе лична отговорност.“ Това заяви народният представител от „БСП за България“ Иван Иванов на брифинг в парламента, съобщиха от пресцентъра на БСП.

„Нашата оценка за ръководството на Министерството на вътрешните работи е негативна още от провелите се избори, защото считаме, че не беше упражнен необходимия контрол и МВР на практика абдикира от този процес. В частност случилото се на границата между България и Турция, това е сериозен удар върху държавността и върху авторитета на Министерството на вътрешните работи. Факт е, че откакто служебният кабинет управлява, мигрантският поток е изключително засилен. Имаме два сериозни инцидента, завършили трагично със смърт“, каза още Иванов.

По неговите думи промените надолу по структурите също не са ефикасни и са довели до още по-голяма деморализация и невъзможност на личния състав да бъде окомплектован както с необходимата екипировка, така и с попълването на незаетите бройки.